21 Mayıs 2010 Cuma

TSL Yükselen 3. Takım

Adana, Altay, Karşıyaka ve Konyaspor arasında gerçekleşen Turkcell Super Lig'e çıkma yarışı tüm hızıyla sürüyor. Tıbben ve İlmen şansları bulunmayan Adana ve Karşıyaka benim desteklediğim 2 takımdı aslında. Çok sempati duyduğumdan değil de; birisi Türkiye'nin 3. Büyük kentinin takımı diğeri ise komşu ilin takımı.
TSL'de Bursa Açılımından sonra, İzmirden ve Türkiye'nin güneyinden de bazı takımların bulunmasını istiyoruz.


Bucasporumuz, kardeş takımımızın yükselmesine sevinsek de, gönlümüzden Adana ve Mersininde takımlarının yükselmesi geçiyor.

Adananın 2 karşılaşmayı kaybetmesi ve Konyanında 2 karşılaşmayı kazanması Karşıyakanın şanslarını kaybetmelerine neden oldu. Şimdi gözlerimiz 23 Mayıs 2010 Cuma günü yapılacak olan Konya-Altay karşılaşmasında. Konya'nın +2 puan farkından dolayı şansının fazla olması kendilerini bi nebze rahatıyor olmasına rağmen, Altay'ın dişli bir rakip olduğu da unutulmamalı. Son kozumuz Altaya başarılar dileriz..
NTV'nin haberine göre;
Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nda Altay ile Adanaspor karşılaştı.

Karşılaşmaya daha etkili başlayan taraf Altay oldu. Ancak iki takım da gol yollarında etkili olmazken, ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda Altay'da 62. dakikada sahneye çıkan Burak Çalık, takımını 1-0 öne geçirerek gol perdesini açtı.

Bu dakikadan sonra rakip kaleye daha etkili gelmeye başlayan Adanaspor, 83. dakikada Emrah Bedir ile rakibine cevap verdi: 1-1.

Konyaspor'un Karşıyaka'yı mağlup etmesiyle birlikte şansını son maça taşımak için sahadan galip ayrılmak zorunda olan Altay, aradığı golü 90 artı 1. dakikada Tiago ile buldu ve maçı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla puanını 4'e çıkaran Altay, 6 puanla lider durumda bulunan Konyaspor'un ardından 2. sıraya yerleşti.

Turkcell Süper Lig'e yükselecek son takım, pazar günü Konyaspor ile Altay arasında oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak. Altay, bu maçta sahadan 1 puanla ayrılsa dahi Süper Lig'e yükselecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler olurum belki ..