3 Mart 2010 Çarşamba

Marlboro alma EGO al!

Ve 9. İdare Mahkemesine açılan davalar sonunda karara bağlandı. Türkiyenin en kazık şehir içi ulaşım ücretler %50 oranında azaldı. Bunun acısını doğalgazdan çıkaracak olan İ Melih Gökçek, verilen kararın bir kaos yarattığı düşüncesindeymiş miş miş..

Dün haberi gece geç saatlerde Facebook adlı kötü sitede paylaşan bir arkadaştan öğrendim. Saatlerimiz sabaha karşı 4 veya 5 civarındaydı. Haberi okuduktan sonra haberin tarihini okuma gereksinimi duydum ki 2005 yılının haberi olabilirdi. İnanılmaz faiş fiyatlar %50 oranında azalmış. Artık ulaşıma para yetiştiremeyen biz fakir öğrenciler parası neyse verip PASO almayı bile planlar olmustuk. Şimdi bu karar ile birlikte 100'lük tam bilet bile alabilir hale geldik. - Aslında güzel olurdu, abi bende 78 biniş kaldı ya sen bassan? -
Neyse haber sevindirici olduğu kadar ise düşündürücü aslında şirket gelirlerinin %50sini kaybeden bir firma acısını diğer müşterilerinden mi çıkaracak? 9. İdare mahkemesi EGO'nun sadece O'suna müdahale etti EG ve kullanmaya mecbur olan yurdum insanlarına ise acımaktayım aslında.
Benim blog yazımı okuyan tüketici hakları (Bknz : Paso ile ilgili metin) derneği 2004 ve 2008 yıllarında açtığı davalar 6 yıl sonra sonuclandı ve fiyatlar 6 yıl önceki gibi oldu.

DipNot : ilginçtir ama ego ile ilgili google image search yaparken çok akıllı bir türk vatandaşımız %90 kayserilidir. Gittigidiyor.com adlı internet alışveriş platformunda EGO bileti satıyordu. 1 adet kalmış ilgilisine duyrulur...*3 taksit imkanıda varmış!* ( Linke Git )

Haberin Detayları ise şöyle:

Ankara'da yeni ulaşım ücretleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan EGO ve özel halk otobüsleri ile minibdüslerde ulaşım

8 Mart Pazartesi gününden itibaren otobüslerde tam bilet 90 Kuruş, öğrenci 60 Kuruş, minibüslerde kısa mesafe 90 Kuruş, uzun mesafe ise bir lira oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, düzenlediği basın toplantısında, Tüketici Hakları Derneği’nin, 2004 ve 2008 yılında toplu taşıma ücretlerinde indirim amacıyla 9. İdare Mahkemesine açtığı dava sonucu, şehir içi ulaşımı sağlayan otobüs ve minibüslerde altı yıl önce uygulanan ücretin geçerli olması kararı çıktığını belirterek, "Bu durum belediye için bir kaostur. Bu işin içinden maddi anlamda çıkabilmemiz ve işin mantığını anlamak mümkün değildir" dedi.
ücretlerinde altı yıl öncesine dönüldü.

1 yorum:

  1. bu yorumu 2. kez yazıyorum:)bu haberi ilk okuduğumda bende sevinmiştim ama melih gökçek'in ne kadar kurnaz bi adam olduğunu herkes gibi bnde unutmuşum sanırım.şöyleki transferler kaldırılmış ve 3 vasıtayla gidiyorum okuluma bu öncekinin nerdeyse 2 katı para vereceğim anlamına geliyor.hadi bu bi derece tek binişle giden insanlara iyi olmuş diyelim.ama bu seferde otobüs seferlerinin yarıya inmesi kaçınılmaz görünüyor.zaten otobüs beklerken çıldıran bizlerin şimdi ne yaşayacağını bi düşünün.üstelik zaten sıkış tepiş yolcu taşıyan otobüslere bu şekilde 2 kat insan sığdırılmaya çalışılacak.demem o ki kendi adıma her yönden zarardayım.daha kötüsü melih gökçekin bu işten zararlı çıkmasını değil aksine yerini sağlamlaştırmasından korkuyuorum.burnumuzdan getirirken alacağı zevkte cabası..yazık..

    YanıtlaSil

Popüler olurum belki ..